Douane inzichten

Door de stijgende vraag van onze klanten voor de mogelijkheden van een inklaring op camion, hebben we verschillende opties bekeken om aan deze vraag te kunnen voldoen. Door het ontbreken van een eigen vergunning GLLP en door onze ligging, moesten we op zoek naar een alternatief. Dit resulteerde in een samenwerking met Keurpunt.
Embassy Freight is expediteur, het bedrijf ontzorgt klanten die goederen aan- en verkopen in het buitenland op vlak van logistiek. Geen enkel transport is hetzelfde, daarom focust Embassy Freight op het goede verloop van álle fases van het transportproces en daar hoort ook het kluwen van douaneformaliteiten bij. Daarvoor kan de expeditieur rekenen op de expertise van DKM Customs, en dat al meer dan 15 jaar.
Bij DKM begrijpen we dat onze klanten zelf hun dossiers willen opvolgen en terugvinden. Om deze reden bieden we een gratis track en trace systeem aan.
Nieuwe update: De Britse overheid heeft intussen bekend gemaakt dat deze nieuwe importregels en grenscontroles worden uitgesteld van 1 april naar 1 oktober en 1 januari.
Om vlot te kunnen importeren vanuit het VK, dient de plaats van binnenkomst over een geldige douanelocatie te beschikken. De terminals in Antwerpen en Zeebrugge beschikken over de nodige locaties.
Om vlot te kunnen exporteren richting het VK, dient de laadplaats over een GLP te beschikken. De uitvoeraangifte dient te gebeuren wanneer de goederen fysiek aanwezig zijn op deze GLP.
Er zijn nog heel wat vraagtekens wat betreft de opmaak en de zuivering van transitaangiftes richting het VK. Door de grote onduidelijkheid op de kantoren van uitgang is het niet altijd duidelijk waar de T1 gesloten dient te worden.
Wij verzorgen uw exportaangifte, verlenen assistentie bij controles en zorgen voor de opvolging van uw uitvoerbevestiging. Tevens staan wij u bij met advies inzake handelsembargo’s, certificaten en andere export gerelateerde vraagstukken.
Ook voor goederen onder douanetoezicht (= nog niet in het vrije verkeer gebracht) kunnen wij voor u de nodige aangiftes voorzien. Via het NCTS-systeem sturen wij de aangiftes elektronisch in op het door U gevraagde tijdstip.
Wanneer u goederen invoert van buiten de Europese douane-unie, vergeet dan zeker uw importformaliteiten niet! Wij berekenen de nodige invoerrechten en BTW en maken de nodige aangiftes.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle trending douane inzichten