Douane inzichten

Sealogis Freight Forwarding Belgium is een filiaal van Sealogis Groupe. Het Belgische filiaal is gespecialiseerd in internationaal transport, freight forwarding en logistiek. En bij internationaal transport komen ook heel wat douaneformaliteiten kijken. En voor die formaliteiten doet men bij Sealogis Freight Forwarding Belgium beroep op de expertise van DKM Customs.
Wil u importeren vanuit of exporteren naar het Verenigd Koninkrijk? Dan moet u zich helaas aan heel wat regels houden. Om deze processen voor u makkelijker te maken, maakten wij een opsomming van hetgeen waar u aan moet voldoen.
Bij DKM Customs krijgen we regelmatig de volgende vragen voorgeschoteld: “Wat is het EUR1-certificaat en wat is de betekenis van dit certificaat?” We trachten dit hieronder te verduidelijken.
Iedereen heeft het ongetwijfeld al meermaals meegemaakt: de douane selecteerde jouw container voor fysieke verificatie. Bij zo'n fysieke verificatie is het verplicht om een gasvrij rapport te kunnen voorleggen. Dit is belangrijk, zodat men de veiligheid van de douanebeambten en kaai-expediteurs kan garanderen.
DKM Customs heeft zelf geen vestiging in Nederland. Om deze reden werkten we al een hele tijd samen met een partner in Rotterdam en Schiphol.
Een schip is officieel geladen voor douane, van zodra deze aan boord geladen wordt. De vertrekdatum van het schip heeft hier dus niets mee te maken.
Bij DKM BVBA beschikken we over directe en fiscale vertegenwoordiging. We leggen u graag uitgebreid uit wat dit allemaal inhoudt.
Door de stijgende vraag van onze klanten voor de mogelijkheden van een inklaring op camion, hebben we verschillende opties bekeken om aan deze vraag te kunnen voldoen. Door het ontbreken van een eigen vergunning GLLP en door onze ligging, moesten we op zoek naar een alternatief. Dit resulteerde in een samenwerking met Keurpunt.
Embassy Freight is expediteur, het bedrijf ontzorgt klanten die goederen aan- en verkopen in het buitenland op vlak van logistiek. Geen enkel transport is hetzelfde, daarom focust Embassy Freight op het goede verloop van álle fases van het transportproces en daar hoort ook het kluwen van douaneformaliteiten bij. Daarvoor kan de expeditieur rekenen op de expertise van DKM Customs, en dat al meer dan 15 jaar.
Bij DKM begrijpen we dat onze klanten zelf hun dossiers willen opvolgen en terugvinden. Om deze reden bieden we een gratis track en trace systeem aan.
Nieuwe update: De Britse overheid heeft intussen bekend gemaakt dat deze nieuwe importregels en grenscontroles worden uitgesteld van 1 april naar 1 oktober en 1 januari.
Om vlot te kunnen importeren vanuit het VK, dient de plaats van binnenkomst over een geldige douanelocatie te beschikken. De terminals in Antwerpen en Zeebrugge beschikken over de nodige locaties.
Om vlot te kunnen exporteren richting het VK, dient de laadplaats over een GLP te beschikken. De uitvoeraangifte dient te gebeuren wanneer de goederen fysiek aanwezig zijn op deze GLP.
Er zijn nog heel wat vraagtekens wat betreft de opmaak en de zuivering van transitaangiftes richting het VK. Door de grote onduidelijkheid op de kantoren van uitgang is het niet altijd duidelijk waar de T1 gesloten dient te worden.
Wij verzorgen uw exportaangifte, verlenen assistentie bij controles en zorgen voor de opvolging van uw uitvoerbevestiging. Tevens staan wij u bij met advies inzake handelsembargo’s, certificaten en andere export gerelateerde vraagstukken.
Ook voor goederen onder douanetoezicht (= nog niet in het vrije verkeer gebracht) kunnen wij voor u de nodige aangiftes voorzien. Via het NCTS-systeem sturen wij de aangiftes elektronisch in op het door U gevraagde tijdstip.
Wanneer u goederen invoert van buiten de Europese douane-unie, vergeet dan zeker uw importformaliteiten niet! Wij berekenen de nodige invoerrechten en BTW en maken de nodige aangiftes.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle trending douane inzichten