Nuttige documenten

Alle nuttige documenten

Overzicht preferentiële overeenkomsten en douane-unies

Acces 2 Markets – Woordenlijst

Traces – (Trade Control and Expert System)

Aanvraag GLLP

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle trending douane inzichten

Laatste
douane inzichten

Was u er nog 100% van overtuigd dat men fase 3 van de Brexit niet zou uitstellen? Dan moeten wij u helaas teleurstellen, of net heel blij maken. De derde fase van de Brexit ging normaal gezien in op 1 juli 2022, maar deze datum werd nog maar eens opgeschoven. Wat dit allemaal precies wil zeggen en hoe dit komt, leggen we u graag uit.
De COVID-periode zorgde ervoor dat het lange tijd niet nodig was om originele documenten fysiek te bezorgen aan de douanediensten, tenzij men hier uitdrukkelijk om vroeg. Deze maatregel werd teruggeschroefd. Concreet betekent dit dat het vanaf nu weer verplicht is om originele documenten fysiek aan te bieden aan de douanediensten.
Met ingang van 18 februari 2022 wordt er een antidumpingrecht ingesteld op bepaalde soorten bevestigingsmiddelen van ijzer of staal van oorsprong uit China.
Vraagt u zich al langer af of het AEO-certificaat handig kan zijn voor uw bedrijf? Heeft u graag een handig overzicht van alle voordelen van een AEO-certificaat? DKM geeft u graag alles mee wat u moet weten over AEO-certificering, de verschillende vergunningen en de voordelen die hier aan verbonden zijn.