Knowledge base

Vraagt u zich al langer af of het AEO-certificaat handig kan zijn voor uw bedrijf? Heeft u graag een handig overzicht van alle voordelen van een AEO-certificaat? DKM geeft u graag alles mee wat u moet weten over AEO-certificering, de verschillende vergunningen en de voordelen die hier aan verbonden zijn.
Wil u importeren vanuit of exporteren naar het Verenigd Koninkrijk? Dan moet u zich helaas aan heel wat regels houden. Om deze processen voor u makkelijker te maken, maakten wij een opsomming van hetgeen waar u aan moet voldoen.
Bij DKM Customs krijgen we regelmatig de volgende vragen voorgeschoteld: “Wat is het EUR1-certificaat en wat is de betekenis van dit certificaat?” We trachten dit hieronder te verduidelijken.
Iedereen heeft het ongetwijfeld al meermaals meegemaakt: de douane selecteerde jouw container voor fysieke verificatie. Bij zo'n fysieke verificatie is het verplicht om een gasvrij rapport te kunnen voorleggen. Dit is belangrijk, zodat men de veiligheid van de douanebeambten en kaai-expediteurs kan garanderen.
Een schip is officieel geladen voor douane, van zodra deze aan boord geladen wordt. De vertrekdatum van het schip heeft hier dus niets mee te maken.
Bij DKM BVBA beschikken we over directe en fiscale vertegenwoordiging. We leggen u graag uitgebreid uit wat dit allemaal inhoudt.
Om vlot te kunnen importeren vanuit het VK, dient de plaats van binnenkomst over een geldige douanelocatie te beschikken. De terminals in Antwerpen en Zeebrugge beschikken over de nodige locaties.
Er zijn nog heel wat vraagtekens wat betreft de opmaak en de zuivering van transitaangiftes richting het VK. Door de grote onduidelijkheid op de kantoren van uitgang is het niet altijd duidelijk waar de T1 gesloten dient te worden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle trending douane inzichten