NCTS P5 gaat live in België op 29/11/2023

Technologieën zijn leuk, maar van zodra ze stoppen met werken is het andere koek. Ook NCTS (New Computerized Transit System) moet een grondige update ondergaan. Om te voldoen aan de UCC, moet het systeem voor transitdocumenten bijgewerkt worden. Het NCTS-project valt onder de noemer NCTS P5 (Phase 5) en gaat momenteel live in België op 29/11/2023. Wat dit allemaal betekent? DKM Customs legt het u graag uit!

Achtergrond en wijzigingen

De UCC (Union Customs Code) ligt, net zoals bij alle andere douaneprocedures, aan de basis van deze wijzigingen. De dataset zal wijzigen en de nieuwe NCTS wordt opgebouwd vanuit het Europees datamodel (EUCDM).

Dit bevat een grondige update van het transitsysteem. We geven u graag een kort overzicht van de belangrijkste wijzigingen:

  • Het berichtenverkeer wijzigt van edifact naar XML, maar dit gebeurt achter de schermen. Deze wijziging wordt binnen de module NCTS ontwikkeld.
  • De datastructuur wijzigt naar het Europees datamodel naar de voorschriften binnen de UCC.
  • De aangever is verplicht om (minstens) een 6-digits HS-code mee in te sturen.
  • Ter vervanging van de Belgische TAO-lijst, komt er een link tussen NCTS en AES.
  • Het forfaitair bedrag van het call segment verdwijnt.
  • Een pre-lodge (type D - bericht IE015) komt via de presentation notification (IE170) als mogelijkheid voor transitdocumenten. Het document vervalt als deze niet binnen de 30 dagen wordt gezuiverd.
  • Voor house consignments komt er een extra niveau. Vanaf P5 is het dus mogelijk om meerdere consignments op dezelfde transitdocumenten te plaatsen.

Hoe bereidt u zich hierop voor?

Zoals we al eerder aangaven, ligt de grootste wijziging achter de schermen en wijzigt het berichtenformaat van NCTS van edifact naar XML, maar hierin worden we ontzorgd door Stream Software. Het volgende kan echter wel een impact hebben: het verplicht insturen van de 6-cijferige tariefcode en het correct ingeven van het call segment.

Stuurt u op dit moment nog geen HS-code mee binnen uw transitaangiften? Dan raadt DKM u aan hiervoor alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Hou rekening met het feit dat er de mogelijkheid is dat u aan uw klanten moet vragen om u de nodige gegevens te bezorgen. Naast de HS-code, moet u ook rekening houden met het verdwijnen van het forfaitaire bedrag van het call segment. In de praktijk is het zo dat fixed bedragen veelal worden ingegeven. Dit zal dus weldra tot het verleden behoren.

Blijft u graag op de hoogte van alle updates omtrent dit topic? Hou dan zeker onze website in de gaten of schrijf u in op onze maandelijkse nieuwsbrief en wordt als eerste op de hoogte gehouden!