Investeerder Tilleghem stapt in DKM Customs

DKM, een toonaangevende specialist op het gebied van douaneformaliteiten, start een partnership met Tilleghem. CEO en aandeelhouder Luc De Kerf, die de afgelopen jaren al een mooi groeitraject wist neer te zetten, blijft aan boord als significante aandeelhouder. Samen met Tilleghem zullen zowel de verdere internationalisatie als externe groei via overnames hoog op de agenda staan.

DKM is een onafhankelijke specialist in douaneformaliteiten met hoofdkantoor in (de haven van) Antwerpen. De jarenlange expertise, het solide team van intussen reeds c. 60 medewerkers en de vooruitstrevende focus op digitalisatie maken DKM uniek binnen de sector.

CEO Luc De Kerf: “De internationale goederenstromen blijven toenemen én de douaneformaliteiten worden steeds complexer. Er komen continu nieuwe codes bij, de formaliteiten verschillen per land en dan zijn er uiteraard ook nog evoluties zoals Brexit. DKM is – mede door haar jarenlange expertise en doorgedreven digitalisatie – perfect geplaatst om haar klanten te ontzorgen. Als klant is het immers onmogelijk om de continue veranderingen bij te houden. De investeringen in onze systemen zorgen er bovendien voor dat we intern zeer strenge kwaliteitscontroles handhaven.”

De groep verzorgt zo’n 120.000 douanedocumenten per jaar voor o.a. forwarders en corporate klanten. Naast douaneformaliteiten geeft het team ook advies over de optimalisatie van internationale goederenstromen en BTW regelgeving.

“Vanaf de eerste ontmoeting waren we onder de indruk van het ondernemerschap van Luc. Zijn kennis en drive, maar zeker ook zijn voorliefde voor IT/systemen, hebben de groep een zeer unieke positie opgeleverd”, zegt Joachim, Partner Tilleghem.

Samen met Luc stappen nu ook de 4 managers mee aan boord (in het kapitaal), waardoor de toekomst verzekerd is.

“Vanuit Tilleghem zullen we het team ondersteunen bij de verdere internationale groei. Op die manier kunnen we de huidige klanten ook in bijkomende regio’s bedienen. Maar ook buy & build staat hoog op de agenda. Er zijn nog zeer veel kleinere spelers in deze markt voor wie een aansluiting bij de groep een hele stap vooruit zou betekenen. De nodige investeringen in IT/systemen en structuur zijn immers al gebeurd bij DKM”, zegt Lieselot, Partner Tilleghem.

“Begin 2024 werden de eerste stappen gezet in Nederland, een markt die dubbel zo groot is dan de Belgische. Ook hier verwachten we veel van”, zegt Joachim.

De verkopers werden voor deze transactie bijgestaan door BlueBridge. Tilleghem werd geadviseerd door Ace Law.