DKM Customs sponsort triatleet Mike Ley

DKM Customs is grote fan van sport. WK voetbal, Olympische Spelen, atletiekwedstrijden… We zitten steeds op de eerste rij! Dat DKM sponsor is van korfbalploeg Borgerhout/GW is ondertussen al langer bekend, maar nu steunen we ook triatleet Mike Ley. Met een carrière van bijna 20 jaar op zijn palmares, heeft Mike al heel wat verwezenlijkt. Daarom laten we hem graag zelf zijn verhaal vertellen. Lees dus zeker verder en geniet!

“Mijn carrière als triatleet begon in 2005 toen ik zelf naar een wedstrijd in Brasschaat ging kijken. Terwijl ik alle atleten bezig zag, dacht ik meteen: “Dit wil ik ook doen!”. Ik begon te trainen en deed als eerste wedstrijd een 1/8 triatlon. Daarna had ik de microbe meteen beet. Na verschillende 1/4 en 1/2 triatlons te doen, merkte ik al snel dat ik naar het grotere werk wilde overschakelen. In mei 2007 stond ik aan de start van mij allereerste Iron Man en dit nog wel in Lanzarote!

Gedurende al die jaren dat ik aan triatlon doe had ik 1 duidelijk doel: deelnemen aan het wereldkampioenschap in Hawaii. En yes, trots kan ik zeggen dat ik in oktober naar Hawaii trek, want in Kopenhagen eindigde ik bij de laatste 6 van mijn leeftijdsgroep en kon ik mij op die manier kwalificeren voor dit kampioenschap. Ik ben dan ook heel trots om te zeggen dat ik mijn doel heb bereikt!

Uiteraard kon de vreugde niet op na mijn kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Hawaii, maar het kostenplaatje hiervoor loopt al snel heel hoog op. Met DKM Customs als sponsor is deze kost minder zwaar. Ik zag mezelf ook nooit als atleet die was aangesloten bij een club. Ik train liever op mezelf met behulp van een personal coach. Ook dat is dankzij de sponsoring van DKM mogelijk. En nog een leuk extraatje is dat ik nu met mijn eigen tenue wedstrijden kan lopen. Ik draag met heel veel trots het logo van mijn sponsor!”

Zit jij al langer met het idee om te starten met triatlon, loopwedstrijden, al dan niet van lange afstanden? Of werd jij dankzij het lezen van Mike’s verhaal getriggerd om ook je loopschoenen boven te halen? Dan heeft Mike nog enkele tips voor jou:

“Blijf steeds in jezelf en in je eigen kunnen geloven. De slogan van Iron Man luidt als volgt: ‘Anything is possible’. En daar hebben ze zeker gelijk in. Ook op mijn tenue staat de tekst ‘Dreams come true’. Wil je iets? Geloof dan dat je het kan en je zal zien dat geen enkele uitdaging te groot is!”

Het volledige DKM-team wenst Mike alvast heel erg veel succes met de Iron Man in Hawaii. Naast sponsor zijn we vanaf nu ook zeker trouwe supporter!