De nieuwe declaratiesystemen
in België

Er zijn heel wat wijzigingen op til binnen het Belgisch douanelandschap. Zo verdwijnt het PLDA-platform, en maakt het de komende maanden plaats voor verschillende nieuwe Europese systemen.

Maar wat verandert er nu exact voor u en uw bedrijf? Welke portalen vervangen welke onderdelen op het PLDA-formulier? Welke declaratiesystemen zijn er voortaan allemaal? En welke sluiten aan bij uw noden?

Nieuwe declaratiesystemen België

Om een antwoord te geven op al uw vragen, bundelden we alle nodige informatie in één handige whitepaper. Zo weet u meteen welke nieuwe declaratiesystemen er zijn in België en welke u vanaf 2024 moet gebruiken. U kan de whitepaper hier eenvoudig downloaden.

Specifiek advies op maat nodig? DKM ondersteunt u bij alle douane specifieke zaken.

Op zoek naar specifieke nuttige documenten om uw douane administratie te vereenvoudigen?

Laatste
douane inzichten

Op dinsdag 13/02/2024 krijgt EMCS in alle lidstaten een upgrade naar Fase 4.1. EMCS is het douaneplatform voor accijnsgoederen. In tegenstelling tot de andere nieuwe douanesystemen, is er bij deze upgrade geen overgangsfase voorzien.
Heeft u al gehoord van de ontwikkelingen binnen de Belgische douanesystemen? Vraagt u zich af wat deze veranderingen precies inhouden? In deze blog geeft DKM Customs een overzicht van wat u te wachten staat.
Naar aanleiding van de crisis in Oekraïne, heeft de EU met een 11e sanctiepakket nieuwe bijkomende beperkende maatregelen tegen Rusland opgelegd. Belangrijk in dit pakket: de extra genomen maatregelen om te verhinderen dat sancties kunnen worden omzeild door invoer via andere landen. DKM Customs legt u graag uit wat dit precies betekent en wat de gevolgen zijn.
Een vaste douanevertegenwoordiger? Heeft dat echt zoveel voordelen? Alle nationale en internationale regels kennen, risicobeheer en dus boetes vermijden, de doorlooptijd verkorten, douaneoptimalisaties in kaart brengen... Dat is werk voor specialisten zoals DKM Customs. DKM Customs geeft u graag 5 redenen waarom een dedicated douanevertegenwoordiger ook voor jou een grote meerwaarde kan zijn!