Embassy Freight en DKM, een samenwerking van meer dan 15 jaar

Embassy Freight is expediteur, het bedrijf ontzorgt klanten die goederen aan- en verkopen in het buitenland op vlak van logistiek. Geen enkel transport is hetzelfde, daarom focust Embassy Freight op het goede verloop van álle fases van het transportproces en daar hoort ook het kluwen van douaneformaliteiten bij. Daarvoor kan de expeditieur rekenen op de expertise van DKM Customs, en dat al meer dan 15 jaar.

Kluwen van douaneformaliteite

Linda Peeters, Operations Manager bij Embassy Freight, legt uit waarom het bedrijf samenwerkt met DKM: “In regel zijn met de nodige douaneformaliteiten is geen overbodige luxe, het is een must. Dagelijks hebben wij verschillende documenten nodig. Normale procedures, maar vaak ook speciale procedures. Deze materie verandert zo vaak, dat het ontzettend fijn is om te rekenen op experts die dagelijks de updates van nabij volgen.”

DKM Customs stelt dagelijks meerdere documenten op voor Embassy Freight en helpt hen bij elke douanevraag zowel Import, export als transit-gerelateerd.

Vertrouwen als sleutelwoord

De juiste douanepartner vinden is geen eenvoudige klus, want douaneformaliteiten kunnen zaken versnellen of het proces net doen vastlopen. Bij import is de douaneafhandelaar de eerste schakel in het proces. Alle douanedocumenten moeten in orde zijn voor er andere zaken met de te verzenden producten kunnen gebeuren. Bij export gaat het om de laatste schakel. Vertrouwen is daarom het sleutelwoord dat de samenwerking tussen DKM en Embassy tot een groot succes maakt.

Na 15 jaar kennen beide partijen elkaar door een door. “Zowel bij Embassy als bij DKM hebben heel wat mensen een bepaalde anciënitiet. Zo werk ik al meerdere jaren met Luc De Kerf en Kristof Ghys samen. Dat maakt de communciatie makkelijk en minder formeel. Hebben wij een probleem of een vraag? Dan nemen we meteen de telefoon. De expertise en de snelheid waarmee DKM handelt, is hun grootste pluspunt. Maar toch, hoe minder telefonisch contact, hoe beter. Dat betekent dat alles vlot en op automatische piloot verloopt.”

Geautomatiseerde procedures dankzij hetzelfde IT-systeem

DKM en Embassy Freight werken met hetzelfde IT-systeem: Stream software. Deze gemeenschappelijk factor vergemakkelijkt en versnelt procedures aanzienlijk. Wanneer er bijvoorbeeld invoerrechten betaald moeten worden op een douanedocument, wordt dit automatisch in de boekhouding van Embassy verwerkt. Dit bewijst dat de meeste ingewikkelde processen ook vlot en gebruiksvriendelijk opgevolgd kunnen worden door twee partijen, in real time!