Maak kennis met onze twee stagiairs: Ismail en Alessandro

Afgelopen jaar zetten we bij DKM een samenwerking op met AP Hogeschool. Dankzij deze samenwerking, en via werkplekleren, bieden wij jonge douanedeclaranten een opleiding aan en brengen we hen alle kneepjes van het douanevak bij. Onze eerste douanedeclaranten in opleiding zijn Ismail en Alessandro, twee gedreven personen die zich voor de volle 100% inzetten voor DKM. En zij leveren graag het bewijs dat de job van een douanedeclarant allesbehalve saai is!

Peter en meter

Omdat we het bij DKM ontzettend belangrijk vinden dat onze stagiairs zich op elk moment goed voelen tijdens hun stageperiode, kregen Ismail en Alessandro elk een peter of meter toegewezen. Deze persoon begeleidt hen niet alleen tijdens hun stageperiode, maar is ook hun steun en toeverlaat binnen DKM.

Voor Alessandro is het hebben van een meter zeker een positief gegeven: “Vanaf de eerste dag nam Kiani direct het initiatief om mij op te leiden en te begeleiden. Dit doet ze steeds op een rustige manier en met een brede lach op haar gezicht. Dit zorgt ervoor dat ik het zeker niet ongemakkelijk vind om hulp te vragen. Integendeel zelfs, want ze apprecieert het enorm dat ik mijn stage zo goed mogelijk wil doen. Ook geeft ze mij het gevoel dat ik altijd eerlijk tegen haar kan zijn. Over positieve dingen, maar ook over negatieve zaken.”

Volwaardige collega's

Onze stagiairs zijn voor ons niet ‘zomaar stagiairs’, het zijn volwaardige collega’s. We zorgen er daarom ook voor dat zij een volwaardig takenpakket krijgen en zo veel mogelijk bijleren. Op deze manier krijgen Ismail en Alessandro een goed zicht op wat de job van een douanedeclarant inhoudt.

“Ons takenpakket is zeer gevarieerd en enorm leerrijk.” Zegt Ismail. “Na 4 weken stage lopen kan ik, dankzij de hulp van mijn peter Olivier, zelfstandig exportdocumenten en kaaiopdrachten aanmaken. Twee zeer belangrijke zaken bij een bedrijf als DKM.”

“Bij douane komen heel wat documenten kijken en voor ons als stagiair is het dan ook belangrijk dat we weten wat deze documenten inhouden.” Vult Alessandro aan. “Naast deze documenten leren we ook werken met PLDA en leren ze ons hoe we moeten nakijken of containers al dan niet zijn aangekomen op kaai.”

Goede vibes op de werkvloer

Wie ons al een tijdje volgt op onze social mediakanalen of wie DKM al goed kent, weet dat we elke dag opnieuw gaan voor goede vibes op de werkvloer! We bewijzen dan ook graag dat de job van een douanedeclarant allesbehalve saai is. En gelukkig hebben onze twee stagiairs dit ook al gemerkt!

Alessandro: “Ik ben voor deze stage terechtgekomen bij een bedrijf dat duidelijk investeert in het welzijn van haar medewerkers. Vanaf dag één merkte ik al dat hier een leuke vibe aanwezig is, zeker in vergelijking met andere bedrijven waar men vaak al een goede basiskennis van je verwacht. Hier bij DKM word je echt stap voor stap begeleid en mag er zeker gelachen worden!”

Ismail: “Ik heb al een aantal stageplekken achter de rug en ik moet eerlijk bekennen dat DKM de leukste en meest leerrijke stageplek is! De sfeer is hier heel aangenaam. Naast het harde werk wordt hier zeker ook gelachen en dat zie je niet bij elk bedrijf. Ook heb je hier absoluut geen tijd om je te vervelen. Alleen maar pluspunten dus!”

Bij DKM zijn we alvast enorm blij met onze twee nieuwe collega’s en zijn we stiekem ook wel trots op het feit dat we onze kennis mogen doorgeven aan een nieuwe generatie douanedeclaranten. Onze job is nog steeds een knelpuntberoep, maar we hopen hier op deze manier stap voor stap verandering in te kunnen brengen!

Lees hier meer over onze samenwerking met AP Hogeschool.